Lóránt Attila fotóművész kiállítása

Druckversion

 

A kiállítás megtekinthető:

 

Helye: 3909 Mád, Rákóczi u. 81., Barta Pince

Ideje: 2013. szeptember 6. (péntek) 16-20 óráig és szeptember 7. (szombat) 10-20 óráig

 

Lóránt Attila – Kulturális sokszínűség

 

Lóránt Attila 2002-ben kezdte el fotózni a különböző természeti népeket és azok kultúráit, nem sokkal később pedig megalapította az Eltűnőfélben Lévő Kultúrák Nonprofit Egyesületet. Célul tűzte ki egy magas művészi színvonalú dokumentum-fotótár létrehozását, ami e népek mindennapjait, vizuális kultúráját örökíti meg.

Ezt a szemléletmódot hűen tükrözi a Kulturális sokszínűség című tárlat is. A kiállított fotók erős, szubjektív impressziót adnak világunk sokféleségének értékeiről, szépségéről. Olyan képpárokat lehet megtekinteni, amelyek tartalmi és formai összecsengésükben, vagy éppen különbözőségeikben rendkívül erős látványt nyújtanak. Egymás mellett látható pl. afrikai törzsi esküvő, bécsi kávézó, székesfehérvári mangalicavágás, indonéz temetési szertartás, de jól megfér egymás mellett a dél-amerikai őslakók élete az északi rénszarvastartókkal, vagy a sivatagi nomádokkal. A fotográfus szavaival élve: ,, A földön élő emberek pont olyan szépek és sokfélék, mint maga a természet.’’

Lóránt Attila többszörösen díjazott fotográfus, a National Geographic Magazin fotóriportere, valamint két National Geographic könyv szerzője. Az elmúlt 10 év során több mint 40 önálló nemzetközi kiállítás alkotója. A fotográfus-író, mikor éppen nem a világ legeldugottabb tájait járja, itthon művészeti igazgatóként tevékenykedik, filmeket rendez, szervezi az egyesület életét vagy könyvein dolgozik.