A mádi Nyugdíjas Klub élménybeszámolója a júniusi kirándulásról

Nyomtatóbarát változat

A királyok városába utaztunk 2018. 06.05-én. 
Első utunk a Visegrádi Fellegvárba vezetett, ahol megtekintettük a vártörténeti kiállítást, a rekonstruált makett erődrendszert, panoptikumot, vadászati, halászati és gazdálkodási kiállítást. 
Megcsodáltuk a gyönyörű Dunakanyart, majd utunk tovább folytatódott a Mátyás Király Múzeumba. A királyi palotán belül kiállítótermeket és a kőtár különböző korokból származó emlékeit láthattuk. Idegenvezetőnk bemutatta a palotát, a reneszánsz udvart, a Herkules-kutat, a Visegrádi Madonnát és sok más érdekességet, megismerkedhettünk történeteikkel, megtekinthettük a királyi és királynéi lakosztályt valamint a gyümölcsös kertet. 
Következő állomásunk az Esztergomi Vármúzeum volt ahol történelmi nagyjainkról, életükből kaptunk információt. A Bazilika falai között hálát adtunk, hogy ellátogathattunk ezekre a csodálatos helyekre. 
Városnéző kisvonattal megtekintettük Esztergom történelmi városrészét, áthaladtunk a Mária Valéria hídon Párkányba és onnan csodálhattuk az elénk táruló panorámát. 
Kicsit megfáradva tértünk be a visegrádi Kovács-Kert Étterembe ahol finom falatok mellett megpihenve indulhattunk hazafelé. 
A programokkal teli nap jó hangulatban telt el, melyet köszönünk a Mádi Önkormányzat vezetőinek, Tatárka József polgármester úrnak, hogy kirándulásunkat támogatták, mely nap emlékezetes marad a résztvevők számára.