A Mád Fc nyerte a XXIX. Borosi-kupát

Nyomtatóbarát változat

Február 9-én rendezték a teremlabdarúgó-emléktorna döntőjét Miskolcon a Generali Arénában. 

 

 

Az eseményt a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatósága szervezte. A tornával minden évben igyekeznek emléket állítani Dr. Boros László, az egykori kiváló játékvezető előtt, aki később hosszú éveken keresztül töltötte be a megyei szövetség elnöki tisztjét.

 

A patinás sportrendezvény mindig a csapatok téli felkészülését hivatott segíteni. A vasárnapi döntőbe a 12 legjobb csapat jutott be, akik a több mint félezer néző előtt igyekeztek a legjobbat nyújtani. Az A és B csoportban is öt-öt mérkőzés döntötte el, hogy kik játszhatnak a dobogós helyezésekért.

 

A Mád Fc az A csoport élén végzett kiemelkedő teljesítményt produkálva. Az elődöntőben Felsőzsolca csapatát igázták le, a döntőben pedig izgalmas fordítás után Putnokot kényszerítették a dobogó második fokára. Így 25 év után ismét Mádra került a vándorserleg.

 

Vígh Ferenc, a mádiak edzője elmondta, hogy a játékukkal sikerült elnyerni a közönség szimpátiáját és a torna végére sok szurkolójuk lett, ami szintén vitte előre a fiúkat. A mérkőzések jól szolgálták a Mád Fc felkészülését, hiszen pörgős, kemény csatákat vívtak az ellenfelekkel. Az edző reméli, hogy nem csak számukra felemelő érzés a győzelem, hanem a mádiak is büszkék rájuk és osztoznak az örömükben.

 

A további tervek változatlanok, szeretnék meghosszabbítani a megyei első osztályú tagságot, valamint egy olyan fiatal csapatot összekovácsolni, akikkel az őszi szezonban már komolyabb terveget is lehet szövögetni. Bízik abban, hogy ez a siker erőt és hitet ad a srácoknak a hátralévő felkészülésre és a tavaszi fordulókra.

 

A tornán részt vett csapattagok:

Kapusok: Áts Dávid, Mata Sándor

Mezőnyjátékosok: Huszti Dávid, Jaczkó Balázs, Janikó Róbert, Kovács Dániel, Mészár Dávid, Nagy Máté, Prekob Krisztián, Révész Péter, Román Richárd, Sáfrány Ernő, Takács László, Titkó Gergő, Titkó Krisztián, Vígh Ferenc

 

Eredmények:

Csoportmérkőzések:

Mád-Bükkzsérc 4-3

Tiszaújváros-Mád 1-6

Mád-Sajóbábony 2-2 büntetőkkel 4-5

Cigánd-Mád 1-2

Mád-Encs 3-3, büntetőkkel 2-0

 

Elődöntő:

Mád-Felzsőzsolca 2-1 (1-0)

Gólok: Vígh, Titkó G.

 

Döntő:

Mád-Putnok 4-3 (1-2)

Gólok: Vígh, Nagy, Titkó G., Mészár

 

A tornán gólkirály lett Titkó Gergő 8 találattal.