A Mád patakmeder szakaszfelújítása

Nyomtatóbarát változat
 
ÉMOP-3.2.1./C2-10-2011-0007 azonosító számú projekt 
 
A Mád patakmeder szakaszfelújítása (0+000 – 0+380)


A fejlesztés során Mád Község Önkormányzata 380 méter hosszban korszerűsítette a Mád patak mederburkolatát. A beruházás 50 millió forintból, uniós támogatással valósult meg.

 

 
 
Mádon lezárult a felszíni csapadékvíz-elvezetés kiépítésének az első üteme. A 48 millió forintos támogatáshoz az önkormányzat 2,5 millió forint önerőt biztosított. A községben augusztus 3-án délután megtartott ünnepségen Tatárka József polgármester beszédében kitért arra, hogy 2005 őszén megmutatta az erejét a víz, amikor a kis patak folyóvá duzzadt, az ár emberáldozatot követelt, kárt tett az ingatlanokban, anyagi javakban. Az önkormányzat már akkor eldöntötte, hogy többet ilyen tragédia nem fordulhat elő a községben, ezért tervezték meg, majd láttak hozzá a beruházáshoz.
 
Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében megemlítette, hogy 2005 után a 2010-es árvíz okozott hatalmas pusztítást a régióban, amelyet követően a Kormány tízmilliárd forintot költött el a megyében a folyók-, patakok medreinek a kotrására, véd művek építésére, a folyók partjainak magasítására. Ennek a programnak a keretében jutott pénzhez Mád. – A település Tokaj-Hegyalja, Magyarország egyik gyöngyszeme, ahol kitörési lehetőség az idegenforgalom és a turizmus, ahol a jövőben is több fejlesztés kezdődik – hangsúlyozta a közgyűlés elnöke. Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetője arra híva fel a község vezetőinek a figyelmét, hogy a beruházás tovább folytatódik, azonban már most gondoskodni kell arról, hogy a megépült meder partjára zöld növények kerüljenek, amelyeket gondozni kell, mint az itt termelt kiváló borokat, és az ideérkező vendégeknek így mutatják meg, hogy Mádon gondos, igényes emberek élnek.
 
A beszédeket követően Tatárka József, Mengyi Roland és Demeter Ervin együtt vágták át a megépült létesítmény hídjánál kifeszített nemzetszín szalagot.
 
2012. augusztus 3.