A család az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Céljuk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben kompromisszumok nélkül. Ezért is választották a magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőket idős szőlőtőkékkel – az átlag életkor 40 év feletti. Szelektálják a kis, laza fürtű Furmintot főleg a mádi területeken, ugyanakkor a termőhely megismerésének vágya további területek fölfedezésére is ösztönzi őket Bodrogkeresztúr, Tarcal, Mezőzombor, Rátka és Tállya községekben is.
Nyitva tartás: 15:00-17:00
Program: Családi pincészetük udvarán várják azokat, akik egy kötetlen beszélgetés és borkóstoló keretei között
szeretnének többet megtudni a Mádat körülölelő vulkáni kúpok geológiájáról, történelméről, a dűlők karakteréről, a
borkészítésről Szepsy Istvántól.
Cím: 3909 Mád, Batthyány utca 59.
Telefonszám: 336-47/348-349
Web: www.szepsy.hu