Czidor Gergő festőművész kiállítása

Druckversion

 

A kiállítás megtekinthető:

 

Helye: 3909 Mád, Rákóczi u. 81., Barta Pince

Ideje: 2013. szeptember 6. (péntek) 16-20 és szeptember 7. (szombat) 10-20 óráig

 

 

Czidor Gergő  27 éves, a szakközépiskolát Miskolcon díszítőfestő tagozaton, a főiskolát a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán rajz-vizuális kommunikáció tanári szakán végezte.

Minden tudást és tapasztalatot olyan emberektől kapta, akik a művészet oktatását nemcsak egy általános, kötelezően elvégzendő feladatnak tekintették, hanem személyes küldetésnek. Az első szárnycsapások még általános iskolában kezdődtek művésztanára, Repka József festőművész javaslatára és ösztönzésére. A festészet és grafika elsajátítása középiskolai tanárai segítségével történt ,akik Lukács Róbert, Raffai Kinga és Herpai László voltak. A gyakorlat mellett rávilágítottak a művészet szellemiségére, feladatára és a világban lévő helyére, amik megalapozták a művészetről vallott jelenlegi nézeteit is.

16 éves korától fest, grafikákat készít, és az utóbbi 4 évben belekóstolt a szobrászatba és az iparművészetbe is. Önmaga fejlesztése érdekében folyamatosan ingázik a stílusok és technikák között. Célja egy összetettebb művészet megteremtése, ami közérthetőséget és elvonatkoztatást egyaránt tartalmazza.

Manapság tájképeket és csendéleteket készít, de az absztrakt alkotások is jelen vannak a repertoárjában. Kedvelt stílusok: realizmus, Nagybányai művésztelep, absztrakt expresszionizmus, szürrealizmus, impresszionizmus Kedvelt művészek: Gustave Courbet, Claude Monet, Paul Cézanne, Paál László, Aba-Novák Vilmos, Kondor Béla, Egon Schiele, Jackson Pollock, H.R. Giger

 

Kiállítások:

-          2004 október 4. Almássy-kúria kisgalériája Miskolc festménykiállítás az avasi és a diósgyőri történelmi városrészekről.

-         2011. február 11. Biatorbágy. Faluház bemutatkozó kiállítás

-         2012. május Kisvárda Városi könyvtár

-         2013. január  11. Paks Csengey Dénes Kulturális Központ

-         2013. május Tokaji Galéria és Képzőművészeti Szalon

 

Kiadványokban megjelent alkotásaim:

-         Illusztrációim jelentek meg Dobrossy István: A bükki promontórium ékessége a Miskolci Avas című könyvében 2005-ben.

-         Vegyes technikájú képemmel hozzájárultam a „Miskolc száz rajzon” című könyvhöz 2002-ben.

 

Elérhetőségek:

E-mail: czidorgergo@gmail.com

Web: www.kepafalon.hu