A tokaji borkészítés több száz éves története c. kiállítás

Druckversion

 

 

A kiállítás megtekinthető:

 

Helye: 3909 Mád, Batthyány u. 71. Zsirai Pincészet

Ideje: 2013. szeptember 6. (péntek) 14-20 és szeptember 7. (szombat) 13-20 óráig

 

Tátrai Zsolt borász, fotóművész

 

Tokaj-Hegyalja és borainak népszerűsítése közben számtalan alkalommal emlegette és emlegeti más is a régmúlt íratlan legendáit és írott dokumentumait. Mégis igen kevesen láthatták eddig a még fellelhető írásos anyagokat, metszeteket, régi könyveket, térképeket. Ezért is volt kiváló ötlet a Tokaji Borlovagrend részéről e hiánypótló kiállítás létrehozása. Ez az első lépcsőfok a dokumentumok összegyűjtésére és megismertetésére a nagyközönséggel.

Megtiszteltetésnek vette a felkérést, hogy borászként a másik énjével is, mint fotós tenni tud valamit Tokaj-Hegyaljáért. Évek óta fényképezi borvidékünk szépségeit borász-szemmel. A megvalósításban Zelenák István értő útmutatása és a levéltárakban eltöltött több évtizedes tapasztalata segítette munkáját

Az ezeken a kordokumentumokban szereplő emberek ugyanazon Hegyaljáért gondolkoztak és tettek, melyért ő is, csak más körülmények között, más történelmi viszonyok mellett. Számukra is minden következő naptári év a megújulásról és a reményről szólt. Örültek a jó időnek és tették a dolgukat, hogy mindig ünnep legyen egy pohár Tokaji aszú.